JULIA MALMSTEN

Fina killar

Jag berättade ju att vi för en del av pengarna som våra vänner har skänkt ska vi betala föräldrarlösa tonårspojkar för att bygga saker åt barnhemmet. Igår var vi där och fixade det sista tillsammans med dom!

De har byggt bord och stolar gjort av gamla träd, samt gungor gjort av gamla bildäck. Vi fixade allt material och sedan gav vi dom en tid när det skulle vara klart. Det är en del av projekten dom gör på detta hem, de ska lära sig att vara ansvarstagande, kunna ta order etcetc eftersom de snart ska ge sig ut i arbetslivet!

Vi hängde med dom hela dagen igår och sprayade alla små stolar och bord i olika färgglada färger, samtidigt som vi drack kaffe och pratade om deras historier. Så fina killar med goda hjärtan, de har verkligen varit nere på botten och hamnade helt snett i 12 års ålder. Nu är de mellan 17-23 och står på egna fötter, en kille berättade igår att när han var 12 år gick han med i ett gäng och bar runt på vapen, det är helt sjukt i dessa kåkstäder här alltså. Blir rörd när de berättar om sina historier, inte av alla dumma saker de gjort utan över vilka fina människor de har blivit. Och att var de har varit tidigare beror på att deras föräldrar fick dom vid en alldeles för ung ålder och med inga pengar på fickan.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229