JULIA MALMSTEN

INSAMLING TILL BARNHEM I AFRIKA

Swischa valfritt belopp till: 0709493091 om alla som ser detta iallafall kan skicka 30:- så skulle det göra stor skillnad. Väl där nere kommer min facebook och blogg uppdateras kring vad vi gör och vad era pengar har gått till!!! PUSSAR & KRAMAR FINA MÄNNISKOR.

Barnhemmet vi hjälper heter Abaphumeleli, det bor 30 barn där och en kvinna som heter Evelyn tillsammans med sin man. I varje rum finns det upp till fem våningsängar, bebisar sover tillsammans med tonåringar, det är flugor och smutsigt överallt.

På kvällarna kommer det kvinnor från byn för att hjälpa Evelyn med att byta blöjor, göra mat (oftast ris) ge bebisarna bad osv.

Att se detta hem, hur alla är en stor familj, som älskar, leker, kramas, pussas och hjälper varandra får än att bli så otroligt varm och glad men samtidigt så ledsen. Så ledsen för att man vet efter att Evelyn berättat att många av barnen hittades på gatan, så glad och varm för att man vet att de alla bor nu tillsammans, som en stor familj.

På bilden till vänster är det Evelyn och Angel som bebisen i hennes famn heter, hon var speciell för Evelyn då hon hittades på gatan bara ett litet tag sedan innan vi var där och Evelyn döpte henne till Angel.

I Maj samlade vi, tillsammans med er fina vänner, vänners vänner, familj, släktingar ihop 6000:- kronor på 7 dagar som gjorde att vi tre gånger kunda fylla upp 3 kundvagnar med allt (i mat och klädväg) som de just då behövde, barnen som hade håliga skor fick nya, de fick blöjor som skulle räcka i månader, bindor till de tonårstjejer som vanligtvis stannar hemma från skolan under mensveckan för att de inte har råd med bindor, vi köpte 33st tjocka filtar eftersom i april får de vinter och med deras dåliga isolering är det iskallt på nätterna, vi köpte mat i mängder, fotbollar, leksaker, varsin tandborste till alla (ingen av barnen hade en tandborste innan) osvosvosv.

Denna gång börjar jag insamlingen en månad innan och hoppas att vi kan dra ihop massor som kan hjälpa de fina, glada, mysiga barnen och människorna som bor där.


Deras hyra varje år är på 3000:- SEK vilket är jättemycket pengar för Evelyn, mitt mål är att kunna få ihop tillräckligt med pengar så att vi kan gå och betala av hyran tillsammans med Evelyn så många år som möjligt, det vore så jäkla häftigt att få dem att känna sig trygga när det kommer till boende för en lång framtid. Förutom hyran är prion just nu:

- Skoluniformer till alla (de kostar ca 120 kronor st)
- Bebissängar
- Evelyn vill så gärna ge någon bonus till de kvinnor i byn som kommer varje kväll och hjälper till gratis, jag vill ge dom en slant och kanske köpa något fint eller några kassar mat till deras familj.
- Att gå i skolan för de små barnen kostar 150:- SEK i månaden, jag vill kunna betala det för så många av barnen som möjligt för att de ska få komma ut och leka med andra samt Evelyn kan få lite tid för sig själv.
Ja det finns en massa att göra, får vi ihop mer pengar än förra gången vill jag även bygga om på barnhemmet, göra det säkrare, färggladare och roligare, just nu leker de bland gamla trasiga madrasser, taggtråd etcetc.

I Maj umgicks vi även med världens finaste killar som bor på ett boy shelter som heter Beth Uriel, startades av en man från Holland för 30 år sedan. Här bor killar i åldrarna 17-24 som tidigare varit med i gäng eller bott själva på gatan, nu har de varsin sponsor som hjälper de med skola och de får bo på hemmet sålänge de sköter skolan. Att umgås med dessa killar var det mest sorgliga på hela resan eftersom de är i den åldern där man verkligen förstår hur ens liv ligger till när det kommer till jobbmöjligheter, utbildning osv. De går i skolan och kämpar, de är så sjukt duktiga men någonstans inom dom så finns det inte så mycket hopp, de har inget passport, inga föräldrar, ingenting. Skillnaden mellan att umgås med dom och med barnen på barnhemmet är att de små barnen vet inte så mycket om deras livssituation eller framtid, de är glada även om de spelar fotboll med en boll som har hål i sig och ingen luft, de förstår inte att deras mamma och pappa inte finns där, att de kanske inte kommer ha råd med high school osv.
Vi betalade i vilket fall som helst världens bästa Masi, George och Nathan för att hjälpa oss bygga stolar, bord och gungor för barnhemmet, vi sprayade de också i olika fina färger och barnen var så otroligt glada när vi kom och lämnade allting. Äntligen fick de riktiga gungor och någonstans att sitta på deras uteplats.

NU BÖRJAR ALLTSÅ INSAMLINGEN, jag hade blivit så otroligt glad om så många som möjligt kunde dela detta!!! Vill försöka få in så mycket pengar som möjlig tills 26 november för att förändra så mycket vi bara kan där borta för dessa fina härliga människor, gråter när jag skriver detta för jag blir så jäkla rörd bara av att se på barnen, älskade <3

Gillar

Kommentarer

Amanda
Amanda,
Åh vad fint.
Maria Aadli
Maria Aadli,
Hej! Skulle det vara möjligt att någon gång åka ner med dig och hjälpa till? Jag har själv fältstuderat i Zambia för några år sedan, och skulle brinna för att hjälpa till på plats igen! Maila mig eller hitta mig på Facebook i så fall! Kram
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229