JULIA MALMSTEN

Mitt hjärta går i tusen bitar

Mitt hjärta går i tusen bitar när jag tänker på vad Evelyn, kvinnan som driver barnhemmet jag jobbar med i Sydafrika, berättade för mig för några dagar sedan. Barnhemmet Abaphumeleli ligger i kåkstaden Khayelitsha utanför Kapstaden och för er som missat så var jag där i Maj och hängde massa med barnen, vi gjorde en insamling där vi på två dagar fick ihop 6000 SEK som vi köpte blöjor, mat, vatten, skor, filtar, fotbollar osvosv för. Nu i November organiserar jag en resa då man kan få åka med mig en vecka i slutet av november till Kapstaden, vi ska göra en massa äventyr som safari, hikes osv men också spendera en massa tid på barnhemmet och hjälpa till med allt vi bara kan. Det pågår en insamling just nu som jag skriver mer om längre ner.
Så varför mitt hjärta går i tusen bitar är för att Evelyn berättade för mig att om de inte köper huset och tomten som de bor på just nu så kommer de bil vräkta, alltså utslängda på gatan. De bor just nu i ett litet hus på en liten tomt alla 36 barn tillsammans med Evelyn och hennes man, de betalar 3000:- SEK om året i hyra och jag erbjöd mig att betala av så många år jag bara kan för att hjälpa dom men de har fått de tråkiga beskedet om att de inte får bo kvar om de inte köper loss tomten och huset. Huset och tomten tillsammans kostar 150.000 SEK tillsammans, vilket är jättemycket pengar men inte om man tänker att vi är så otroligt många som lägger en liten slant var och tillsammans kan vi få ihop det, jag tror verkligen det!! För Evelyn är 150.000 en hel förmögenhet som hon aldrig kommer ha råd att spara ihop till, hon lever på pension och på att folk skänker saker till henne och barnen. Bara en hyra på 3000:- SEK om ÅRET är svårt för henne att ha råd med.
Detta är helt fruktansvärt eftersom de 36 barnen som bor här just nu har en trygghet, ett hem och tak över huvudet från att ha kommit från gatan. Insamlingen jag gör i Sverige görs via Swisch och alla belopp från 10:- SEK räknas och gör skillnad jag lovar er. Så snälla snälla hjälp mig att hjälpa dessa fina små hjärtan att få behålla sitt trygga hem, och att fortsätta hjälpa Evelyn med att göra det möjligt att ta in barn från gatan till sitt hem. Valfritt belopp, swischa till: 0709493091.
Från och med 27 november kommer min blogg, instagram och facebook ständigt uppdateras kring vad vi gör med pengarna och vilken skillnad vi lyckas göra beroende på hur mycket pengar som fås in. Jag behöver er hjälp och barnen behöver er hjälp. Swischa till: 0709493091

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229