JULIA MALMSTEN

VAD FAN SKA MAN GÖRA

Det finns ingenting som gör mig så frustrerad som när jag känner mig hjälplös. Jag är en person som har otroligt mycket empati och jag har lätt för att känna starkt för människor, det krävs inte mycket för att jag ska ömma för folk och för att det ska knyta sig i magen på mig. Därför känner jag mig ofta så liten och hjälplös, att gå runt i New York tex där man bakom varje hörn ser två - tre hemlösa människor, som sitter på gatan och tigger ger mig en klump i magen för det enda jag tänker är, vad ska jag göra!! Blir så frustrerad, hade jag varit miljonär hade jag försökt hjälpa varenda en. Tyvärr har man bara möjligheten att ge dom några dollar eller lite mat. Nu när jag och min pojkvän var i city träffade vi på mamman och bebisen jag skrev om i DETTA inlägget. Frågade även denna gång vad de behövde som mest och mamman svarade något varmt att dricka(förra gången köpte vi kläder till bebisen), vi gick direkt och köpte en stor kaffe till mamman och en stor kopp med varm mjölk till lilla Lala, som spenderar dagarna på gatan med sin mamma, Lala är 12 månader gammal.
Vad finns det mer att göra? Ge en massa pengar? Hur vet man att de används på rätt sett? Ge massa mat? Imorgon kommer de vara hungriga igen och behöva mer? Jag tog upp ämnet med flera taxichaufförer jag åkt med i New York och de flesta säger att de hamnat på gatan pga missbruk och att de får skylla sig själva, jag tycker alla förtjänar en andra chans och jag undrar verkligen hur systemet i USA fungerar, får de 1 chans att få en lägenhet eller ett jobb efter att ha blivit av med allt?
Hur kan det sitta så många unga människor på gatan med skyltar som "är så hungrig och kall, allt som du har möjlighet att ge spelar roll", var är familjen? Vänner?

Lika frustrerad och hjälplös känner jag mig när jag tänker på våra miljöproblem, efter att ha sett "Before the Flood" med Leonardo Dicaprio blir man så otroligt motiverad till att make a difference, den finns att se på Dreamfilm nu och jag verkligen uppmanar er till att se den. Han är så jäkla grym och åker runt världen och visar vad vi åstadkommit med allt köttätande, bilkörande, flygplan etcetc mot vår jord. Det är helt ofattbart.. Även där undrar jag vad i helvete man ska göra? Man kan ju inte sluta leva sitt liv även om jag under filmen satt och tänkte att jag måste göra mig av med min bil, uppmana alla vänner, släkt och familj till att bli vegetarianer, börja med kompost, återvinning, ja allt. Men det är samtidigt viktigt att tänka att man inte kan göra allt, men iallafall något. Jag vill att ni alla ser filmen och börjar tänka på småsaker ni kan göra i er vardag för att försöka göra lite skillnad, det är så viktigt. Allt vi gör nu kommer ju drabba våra barn, barnbarn och deras barn. Se filmen HÄR.

Inlägget är egentligen skrivet för att jag bara skrev av mig, men syftet är att försöka inspirera er, mina fina läsare till att börja tänka, engagera er och försöka göra små saker i vardagen som gör skillnad. Det allra lättaste är att ha minst en vegetarisk dag i veckan, köttproduktionen står fö 50% av alla miljöproblem t.ex. Och att ni, när ni går förbi en tiggare eller någon som har det sämre än er, var ni än i världen befinner er, om ni inte vill eller har möjlighet till att ge en slant eller att köpa en macka, ge de iallafall ett leende och hälsa. Jag tror att det gör mer än vad man tror! Tänk vad kränkande att behöva sitta på marken framför hundratals människor som gör förbi varje dag. När du kanske en gång i tiden haft ett normalt liv?

Jag har fått kommentarer ang mitt volontärarbete för Statsmissionen i Göteborg, vad åldersgränsen är och hur man kan engagera sig. Blir varm i hjärtat när jag tänker på att det är minst tio tjejer som hört av sig och vill volontärjobba, pga att jag inspirerat er och delat med mig av mina erfarenheter. Min kontaktperson tror jag har slutat, men om ni går in HÄR finns en massa mailadresser, maila någon av volontär samordnarna och skriv att ni är intresserade av att volontärarbeta. Hälsa från mig om ni skriver till någon i Göteborg <3

Gillar

Kommentarer

idawollter
idawollter,
Så bra inlägg och verkligen något som fler borde prata om. Känns som detta är ett ämne som ofta sopas under mattan för att folk vill göra skillnad men samtidigt känner, precis som du, frustration i att inte veta i vilken ände man skall börja. Men som du säger man kan inte göra allt, men alla kan göra något. Och att bara prata om det, föra upp det till ytan, är ett stort kliv framåt. Grymt av dig!
nouw.com/idawollter
juliamalmsten
juliamalmsten,
Jaaa visst är det så!!! Tusen tack <3<3
nouw.com/juliamalmsten
agnesroos
agnesroos,
Så bra skrivit!!
nouw.com/agnesroos
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229